Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Iranul a confirmat locul de desfăşurare a noii runde de discuţii dintre republica islamică şi membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU plus Germania /G5+1/, însă nu a menţionat sursa informaţiei. De asemenea, agenţia semioficială Fars a relatat duminică faptul că, după mai multe săptămâni de dezbateri, Iranul şi cele şase puteri se vor întâlni la Istanbul.

Citând o sursă neprecizată, Fars a mai spus că, în cazul în care discuţiile vor fi fructuoase, următoarea rundă de negocieri va fi organizată în capitala irakiană Bagdad. Această informaţie nu a fost confirmată oficial de G5+1.

Conform Fars, un înalt oficial din carul Consiliului Suprem pentru Securitatea Naţională /SNSC/ din Iran şi adjunctul şefei diplomaţiei europene Catherine Ashton s-au pus de acord pentru 14 aprilie să fie data la care vor avea loc negocierile. Anterior, s-a vehiculat că cele şase puteri mondiale şi Iranul se vor întâlni la Istanbul la 13 şi 14 aprilie pentru a aborda tema controversatului program nuclear al Teheranului. Dar, recent, Iranul a propus ca Irakul şi alte ţări să fie luate în calcul pentru găzduirea discuţiilor.
Sursa: Agerpres