"Fiecare din cele două companii  va plăti o taxă de 6,4 milioane de euro pentru 2012. Această măsură trebuia să fie adoptată de urgenţă, întrucât licenţele expirau pe 31 decembrie 2011”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Ioana Muntean. 
Valoarea taxei este proporţională cu suma plătită în 1996 de fiecare dintre cei doi operatori, fiind calculată pe baza indexării valorilor istorice ale licenţelor.
"Este prematur să spună dacă această taxă anuală de licență se va reflecta sau nu în tarife. De-abia am primit decizia Guvernului", a declarat Veronica Dogaru, PR Manager Orange. Până la sfârșitul acestei săptămâni, operatorul va emite o poziție oficială privitoare la decizia Guvernului.  
ANCOM mai dorește ca Orange şi Vodafone să elibereze o parte din spectrul radio pe care îl folosesc într-un termen pe care operatorii îl consideră foarte scurt, de un an de zile, la un cost care ar putea depăşi 100 de milioane de euro în condiţiile în care Orange şi Vodafone ar trebui să instaleze şi mai multe antene în aglomerările urbane pentru a menţine la acelaşi nivel calitatea serviciilor.
Citește și: Ești client Orange sau Vodafone? Mâine afli dacă o să mai ai semnal la telefon anul viitor