Producătorul de business software Oracle Corp a anunţat vineri că a luat decizia de a-şi muta sediul central din Redwood City, California, în oraşul Austin, Texas.

Oracle este ultima dintr-un şir de firme de tehnologie care pleacă din Silicon Valley, după ce pandemia de COVID-19 a declanşat o tranziţie generală spre munca la distanţă.

Costuri operaţionale mari şi taxe ridicate în California

Astfel, companiile au decis să elimine dezavantajele ridicate de costurile operaţionale mari şi taxele ridicate din statul California.

Angajaţii pot alege dacă vor să lucreze de acasă în sistem part-time sau full-time, a informat Oracle, într-un document trimis organismelor de reglementare.

„Credem că această mutare pune Oracle în cea mai bună poziţie pentru creştere şi oferă angajaţilor noştri o mai mare flexibilitate cu privire la de unde şi cum vor să muncească”, a precizat Oracle.

La începutul acestei luni, Hewlett Packard Enterprise, o companie care s-a separat de gigantul Hewlett Packard, a anunţat că îşi mută sediul central din California în Texas.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, patronul constructorului de automobile electrice Tesla Inc, Elon Musk, a declarat că se va muta şi el în Texas din California.

Prezenţă importantă în România

Oracle are o prezenţă importantă pe piaţa din România.

În 1977, inginerii Larry Ellison, Bob Miner și Ed Oates au fondat Software Development Laboratories. Primul lor birou era de 84 de metri pătrați, în Santa Clara, California.

În 1982 compania își schimbă numele în Oracle Corporation, din Relational Software Inc.  În 1986, Oracle devine companie cotată la bursa Nasdaq.

Doar un an după, în 1987, Oracle s-a clasat drept cea mai mare companie de gestionare a bazelor de date din lume, cu vânzări de 100 de milioane de dolari americani și 4.500 de utilizatori finali din 55 de țări.

În 1989, Oracle debutează în S&P 500, nu mai încape în sediul vechi și se mută în locația sa de până acum, din Redwood Shores, California.