Oracle Corporation a realizat in trimestrul al treilea al anului fiscal 2007 venituri de 4,4 miliarde de dolari, in crestere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului fiscal 2006, si un profit net de 1,03 miliarde de dolari, in crestere cu 35% fata de trimestrul trei al anului fiscal precedent, informeaza un comunicat al companiei.

 

“Am depasit valorile planificate pe fiecare segment de business si am atins o puternica rata de crestere a veniturilor pentru toate liniile de productie, din toate zonele geografice. Incheiem acum unsprezece trimestre din planul de crestere a actiunilor, elaborat pe cnci ani, plan care prevede o crestere de 20% pe an a actiunilor. Rata de crestere evolueaza conform planului pentru a indeplini obiectivele propuse”, a declarat Safra Catz, presedinte si CFO Oracle.

 

Oracle a obtinut venituri de 3,5 miliarde de dolari din software, unde veniturile din licentele noi pentru baze de date si middleware au crescut cu 17%, iar cele pentru aplicatii cu 57%. Veniturile realizate de Oracle din servicii au fost de 916 milioane de dolari, in crestere cu 36% in comparatie cu acelasi trimestru al anului trecut.

 

Oracle este una dintre principalele companii de enterprise software din lume, cu peste 55.000 de angajati la nivel mondial.

 

Sursa: Capital 21 Martie 2007