Conform datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice, cifra de afaceri a Gama Verde a scăzut în 2010 la 1,14 milioane de lei de la 4,85 milioane de lei în 2008, an în care firma a avut cele mai mari venituri de la înfiinţare.

Şi în ceea ce priveşte profitul, Oprişan nu se poate lăuda cu performanţe de profesionist. Astfel, dacă în anul 2008 a raportat un profit brut de 693.519 lei, anul trecut rezultatul brut obţinut de Gama Verde s-a ridicat la doar 23.056 de lei.

Conform celor de la gsp.ro, instalarea gazonului de către Gama Verde ar fi costat 80.000 de euro. Dacă e să comparăm această sumă cu veniturile de anul trecut, se poate observa că acest contract reprezintă circa un sfert din afacerile de anul trecut.

Evenimentul zilei informează că organizatorii știau din timp că terenul de joc al National Arena va deveni "un câmp de cartofi". Adrian Oprișan a declarat că pentru evz.ro că „este firesc ce s-a întâmplat”.

"Este firesc ce s-a întâmplat. Nu ar trebui căutați vinovații. Nu vreau să intru în detalii. Acum am o întâlnire de care trebuie să mă ocup. E importantă", a spus Oprișan.

Nu au fost condiții propice

Construit după proiectul care s-a folosit atunci când a fost ridicată arena din Frankfurt, pe Naţional Arena nu bate soarele suficent, iar curenţii de aer nu circulă în aşa fel încât gazonul proaspăt montat să prindă rădăcini repede şi să se păstreze, au explicat pentru evz.ro surse care au participat la punerea gazonului.

Astfel, deşi gazonul pus pe stadion ar fi de calitate, acesta nu s-a prins pentru că nu a avut condiţii propice ca să fie bun pentru meciul România-Franţa. O spun chiar oameni care au muncit la montarea gazonului şi surse din cadrul Primăriei Capitalei.

Presa centrală mai arată că “Profesioniştii gazonului natural”, adică firma lui Oprişan, sunt cei care au pregătit gazon şi pentru meciul România-Danemarca din 2003, atunci când, pe fostul stadion 23 August, naţionala a pierdut la un scor de 2-5, iar calitatea gazonului era dezastruoasă.

Cu ce se laudă profesioniştii?

Pe site-ul propriu, www.gamaverde.ro, Oprişan se laudă că Gama Verde SRL este o companie dinamică, cu capital integral privat înfiinţată în 2004, prin desprindere dintr-o companie cu tradiţie în domeniu, ale carei know-how şi experienţă le-a preluat.

"GAMA VERDE S.R.L. a evoluat constant iar la ora actuală este lider în domeniul construcţiei şi întreţinerii profesioniste a terenurilor sportive cu gazon natural din România", se arată pe site-ul propriu.

Conform sursei citate, firma susţine că a construit şi realizat în România peste 20 de terenuri de fotbal de nivel naţional şi internaţional şi a asigurat întreţinerea anuală la peste 30 de astfel de terenuri.

An           Cifră de afaceri (lei)               Profit brut (lei)           Datorii (lei)
2008       4.850.781                                 693.519                     3.800.194
2009       3.303.053                                      10.476                        179.988
2010       1.140.539                                    23.056                       329.810