În cursul acestei operaţiuni, au fost sechestrate şase societăţi aparţinând antreprenorilor Francesco şi Vincenzo Morici (tată şi fiu), de la Trapani (Sicilia), suspectaţi de a fi în legătură cu actualul şef al mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro, pus sub urmărire din 1993 (anul în care a dispărut din Sicilia) de forţele de ordine din Italia.

Valoarea bunurilor sechestrate de la familia Morici este în total de peste 30 de milioane de euro. În afara celor şase societăţi, au mai fost sechestrate 142 de imobile, 37 de bunuri mobile şi 36 de conturi curente bancare. Operaţiunea anti-mafia este în curs de desfăşurare la Trapani, Roma, Milano, Gorizia şi Pordenone.

Operaţiune a a fost demarată pe baza dosarului intentat de Parchetul din Trapani împotriva lui Antonio D’Ali, senator din partidul de dreapta Poporul Libertăţii (PdL, fondat de fostul premier italian Silvio Berlusconi), senatorul PdL fiind suspectat de asociaţie cu mafia siciliană.

Grupul industrial ‘Morici’ este de asemenea acuzat de asociaţie cu mafia siciliană, Cosa Nostra, cu care ar fi colaborat, în 2004, pentru a obţine o licitaţie publică în valoare de peste 46 de milioane de euro, în vederea efectuării lucrărilor de amenajare a portului din Trapani, cu ocazia desfăşurării Cupei ‘Louis Vuitton’ (manifestare sportivă organizată în cadrul ‘Cupei Americii’ la bărci cu pânze).

În urma interceptărilor telefonice efectuate de forţele de ordine în cadrul procesului împotriva senatorului PdL D’Ali, ar fi reieşit existenţa unui acord între politicianul italian, familia Morici şi şeful mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro, prin intermediul liderului principalei familii mafiote de la Trapani, Francesco Pace.
Sursa: Agerpres