Potrivit lui Roiss, în maxim un an şi jumătate OMV va şti câte gaze naturale sunt disponibile în Marea Neagră şi atunci se va putea gândi la ce rută şi ce dimensiune ar trebui să aibă o posibilă conductă. Directorul OMV a mai spus că cele 50 de milioane de euro investite în planificarea proiectului Nabucco nu sunt o pierdere pentru că vor putea fi utilizate în cazul în care se va decide construcţia unei conducte proprii.

‘Vrem să găsim propriile noastre gaze. Pe aceasta trebuie să ne concentrăm acum’, a declarat Gerhard Roiss într-o scurtă conferinţă de presă.

La începutul acestei săptămâni, OMV Petrom şi ExxonMobil au anunţat că se aşteaptă să investească până la 1 miliard de dolari pentru a căuta gaze naturale în Marea Neagră.

În luna februarie a anului trecut, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), o subsidiară a ExxonMobil Corporation, şi OMV Petrom SA au anunţat o descoperire semnificativă de gaze naturale la sonda Domino -1, situată în blocul Neptun. Potrivit OMV, Sonda Domino -1 a întâlnit o acumulare de gaze naturale de 70,7 metri, estimările preliminare evaluând acumularea la 42 până la 84 miliarde metri cubi. AGERPRES