În prezent, OMV forează o sondă de explorare (Bina Bawi 3) şi a descoperit hidrocarburi în una dintre principalele zone investigate. Sonda continuă forările iar compania va investiga descoperirea şi pe durata exploatării acesteia, inclusiv prin evaluarea pe adâncime.

"Suntem încântaţi să anunţăm descoperirea de ţiţei. La o primă analiză, este vorba despre ţiţei de bună calitate, ce a ieşit la suprafaţă în urma unui test de extracţie. Vom continua forările şi sunt încrezător că rezultatele finale vor fi promiţătoare", a declarat Jaap Huijskes, membru al Consiliului Director OMV, divizia Explorare şi Producţie.

Cu vânzările grupului de 23,32 miliarde de euro şi o forţă de muncă de 31.398 de angajaţi în 2010, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursă.

În domeniul Explorare şi Producţie (E&P), OMV activează în două ţări principale, România şi Austria, şi deţine un portofoliu internaţional echilibrat. La sfârşitul anului 2010, OMV deţinea rezerve dovedite de petrol şi gaze naturale de aproximativ 1.15 miliarde barili echivalent petrol şi a înregistrat o producţie de aproximativ 318.000 bep/zi în 2010.

În domeniul Gaze Naturale şi Energie (G&P), OMV a comercializat aproximativ 18 miliarde mc de gaze naturale în 2010.

În domeniul Rafinare şi Marketing (R&M), OMV avea la sfârşitul anului 2010 o capacitate anuală de rafinare de 22,3 milioane de tone şi aproximativ 4.800 de staţii de distribuţie carburanţi în 13 ţări, printre care şi Turcia.
SURSA: Agerpres