Mai precis, imaginile care au ajuns în spațiul public arată cum mai mulți oameni, membrii  USR, alături de un personaj imporant intră în camera unde erau ținuți sacii cu voturile bucureștenilor pentru primarul Sectorului 1.

În cadrul emisiunii ” Sinteza Zilei”, prezentată de către Mihai Gâdea, Bianca Nae, șefa Departamentului de Investigații Antena 3 a vorbit despre cine este acest personaj important care apare în imaginile care au creat un adevărat scandal.

Potrivit acesteia, ”omul misterios” nu este nimeni altul decât Sprîncu Nicolae, un procuror tânăr care a intrat în magistratură acum 4 ani. Acesta a fost un susținătorr al lui Augustin Lazăr și chiar a făcut un protest atunci când ministrul Tudorel Toader a vrut să-l schimbe pe acesta din funcție.

”Este un procuror tânăr, a intrat în magistratură în 2016, și în ultimii ani s-a remarcat în luări de poziție aferente grupul ”hashtag”, dacă s-ar spune așa, din Magistratură. A fost tot timpul în conflict cu fostul ministru, Tudorel Toader, a fost un susținător al lui Augustin Lazăr, asociațiile profesionale chiar au făcut un protest la momentul la care Tudorel Toader a vrut să îl schimbe pe Augustin Lazăr.”, spune Bianca Nae.

Legile justiției făcute de Toader l-au afestat pe Sprîncu

Șefa Departamentului de Investigații Antena 3 a mai precizat, în emisiunea lui Mihai Gâdea, că tânărul procuror a fost afectat de legile justiției făcute de Tudorel Toader. Mai precis, acesta lucrează la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 din anul 2016 dar a fost delegat la Parchetul Tribunalului.

În 2018, însă, acesta a trebuit să se întoarcă la Parchetul Sectorului 1 pentru că nu avea vechimea necesară. Potrivit Biancăi Nae, acesta dorea să ajungă la Parchetul Curții de Apel.

”Este unul dintre puținii magistrați despre care putem spune că a avut de suferit de pe urma legilor justiției făcute de Tudorel Toader. El funcționează la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, din 2016, și a fost delegat la Parchetul Tribunalului. În 2018 însă, a fost nevoit să se întoarcă la Parchetul local pentru că nu avea vechimea necesară. Și-a dorit să ajungă și la Parchetul Curții de Apel, și mai sus.

Ministrul Tudorel Toader a impus acea vechime minimă de promovare, 10 ani în magistratură, a fost un adevărat scandal. Domnul procuror face parte din cei 48 de procurori care au trebuit să se întoarcă la Parchetele locale, acolo unde funcționa de bază.”, a mai spus aceasta.

S-a opus renumărării voturilor

Bianca Nae a subliniat că, de la începutul scandalului din Sectorul 1, acesta a spus că voturile nu se vor renumăra, chiar dacă mai multe voci cereau acest lucru.

”Și vreau să vă mai spun ceva foarte important. În tot acest scandal, al s-a ante-pronunțat. Din prima zi în care tot acest scandal de la sectorul 1 a fost pus pe tapet și anumite voci au cerut renumărarea voturilor, domnul procuror, președinte BES s-a antepronunțat și a spus din capul locului că acest lucru nu se va întâmpla. Și aici se ridică mari semne de întrebare pentru că o decizie de genul acesta se ia după o minimă documentare, mai ales când există indicii de posibile fraude.

Prin această decizie cred că s-a poziționat cumva în favoarea sau în defavoarea uneia dintre taberele politice și, când ne uităm în trecut, putem avea o explicație pentru atitudinea dumnealui și pentru anumite decizii”, a povestit Bianca Nae, şefa Departamentului de Investigaţii Antena 3.

Tânărul procuror s-a vindecat repede de coronavirus

Tot în emisiunea lui Gâdea, Adrian Ursu a precizat că există un buletin medical care confirmă că tânărul procuror surprins în imaginile anterior menționate ar fi fost infectat cu coronavirs și că acesta ar fi trebuit să facă un test PCR.

”Ieri, rezultatul unui test rapid confirma că (procurorul Sprîncu, n.red.) ar fi infectat cu COVID 19 și era formulată recomandarea de a fi efectuat un test PCR. Se pare că acesta a fost motivul pentru care vindecarea s-a produs atât de repede”, spune Adrian Ursu.

Dan Barna respinge orice acuzații

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a respins, joi, ipoteza că reprezentanţii alianţei ar fi putut interveni în procesul electoral, precizând că imaginile difuzate miercuri seara surprind momente care au avut loc în seara zilei de luni, iar reprezentanţii USR PLUS nu au atins sacii cu voturi din Biroul Electoral al Sectorului 1.

„Simpla idee că USR PLUS, care nu sunt în guvernarea locală de la Sector 1, nu deţinem pârghiile executive ale domnului Tudorache, nu avem personal angajat în clădirea respectivă şi în instituţiile implicate acolo, să se sugereze că noi am fi putut cumva să intervenim în procesul electoral este o minciună sfruntată şi o aberaţie.

E foarte clar, dacă vă uitaţi, şi am aici, la poziţia 32, apare domnul Istrate Daniel, şoferul domnului Tudorache… Tot personalul acesta auxiliar şi tehnic al Biroului Electoral al Circumscripţiei electorale a Sectorului 1 face parte din Primăria Sectorului. Sunt oamenii domnului Tudorache.

Ei sunt cei care au luat sacul în mână, cei care l-au dus în birou, la dispoziţia preşedintelui, dar ideea că observatorii USR ar fi pus mâna pe saci e o minciună şi un fals”, a explicat Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USR PLUS.