”Masa salarială în România a ajuns la un maxim istoric.

PSD și-a asumat misiunea strategică de a reduce decalajele dintre România și UE. Unul dintre aceste decalaje, de importanță deosebită, este cel privind masa salarială, adică totalul salariilor plătite într-un an în România.

o Programul de guvernare al PSD, aplicat cu consecvență, prin creșterile de salarii și pensii, care au avut ca efect inclusiv creșteri salariale în mediul privat, au adus masa salarială a României la nivelul record de 80 de miliarde de euro, în 2018, în creștere cu 12 miliarde de euro față de anul precedent.

o În pofida acestui nivel record, care reprezintă aproximativ 40% din PIB, România mai are de recuperat față de media țărilor dezvoltate din Europa Occidentală, unde masa salarială este de 50-60% din PIB.

o Mai sunt deci de recuperat, între 10 și 20 de procente din PIB pentru a ajunge la nivelul normal în UE. În bani, acest lucru înseamnă între 20 și 40 de miliarde de euro/an ( raportat la PIB –ul de 217 miliarde de euro, al anului 2017) care ar trebui/putea să majoreze masa salarială în România.

o Este o realitate care demonstrează justețea abordării economice a PSD și mai ales temeiul economic veritabil/profesionist al măsurilor adoptate.”, a postat pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.