„A spus că a venit PSD să gazeze românii și să-i bată. Trecând peste faptul că toți parlamentarii PNL au fost la miting și sunt poze pe Facebook, să vii să spuo că PSD a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau că a bătut participanții de acolo, declarația nu e demnă de președinte, ci de Mălin Bot. Știți foarte bine că în ultimele zile s-a spus că provocatorii au fost aduși de la Craiova, că eu am pus în funcție șeful Jandarmeriei. Domnul președinte a împărțit: că Jandarmeria e la PSD – că eu asta înțeleg – că serviciile secrete sunt la el și ce mai avea. Sunt instituții ale statului. Ca neamț, să vorbești de gazare trebuie să ai mult curaj”, a declarat Olguța Vasilescu, la Romania TV.

Președintele Klaus Iohannis a criticat decizia autorităților de a autoriza intervenția în forță a jandarmilor împotriva paricipanților la protestul diasporei din 10 august.

„Am primit un raport de la cei din Adminstraţia Prezidenţială. Concluziile pe partea mai neplăcută trebuie să le prezinte procurorii militari. Au fost atâtea evenimente negative în Piaţa Victoriei. Faptul că Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incalificabil din absolut orice punct de vedere”, a spus Iohannis, aflat la Sibiu.

El a spus că nu vrea să facă mai multe declaraţii pe acest subiect, în condiţiile în care o anchetă este în desfăşurare la Parchetul General.

Până acum au fost depus 705 plângeri legate de incidentele violente din 10 august.