Președintele Klaus Iohannis și șefa PSD, Viorica Dăncilă, se bat pe viață și pe moarte pentru un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. Cu ceva mai mult de o săptămână înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale, lupta este una la scenă deschisă.
Șefa de campanie a lui Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu, a ieșit la atac. Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale l-a umilit pur și simplu pe Iohannis. Vicepreședintele PSD spune că social democrații vor face tot ceea ce este posibil pentru a obține o dezbatere între actualul președintele-Klaus Iohannis și fostul premier-Viorica Dăncilă.

„Dacă Klaus Iohannis spune că Viorica Dăncilă este un candidat slab nu ar trebui să îi fie teamă de ea. Nu vine la dezbatere, tocmai pentru că știe că va ieși șifonat. După cinci ani, ascuns ca șobolanul la Cotroceni, ieși și tu la o conferință de presă. Mai mult, de 80 de ori a pronunțat ”PSD”, a declarat Olguța Vasilescu la Antena 3.

Dar asta nu e tot. Vasilescu l-a ironizat pe actualul președinte. E convinsă că acestuia îi este frică de o confruntare cu Viorica Dăncilă. „Vreau să cred că Klaus Iohannis nu e puiul de curcă, nu e găina asta care pare și va veni la o dezbatere. Sunt foarte sigură că atunci când Klaus Iohannis va fi față în față cu Viorica Dăncilă vor ști foarte sigur că trebuie să voteze Viorica Dăncilă”, a mai punctat Lia Olguța Vasilescu la Sinteza Zilei.