Octavian Jurma a făcut o analiză a numărul de internări COVID în spitalele din București. Concluzia cercetătorului este una care l-a șocat și pe el. Acesta a arătat că numărul de infectări COVID, raportat vineri în București, este mult peste așteptările specialiștilor.

„Incredibil! Știam că este posibil teoretic, dar nu credeam să văd asta în realitate”, a scris Jurma, pe Facebook.

Potrivit datelor analizate de Octavian Jurma, pe 4 februarie 2022, orașul București a produs mai multe cazuri (7.333 cazuri noi) decât întreaga țară în vârful valului 3-Alpha (6.651 cazuri noi în 25 martie 2021). București și Ilfov au înregistrat împreună 8.507 cazuri noi. De aceea, cercetătorul anticipează că în următoarele săptămâni vor fi numeroase internări în spitalele bucureștene.

Jurma: Se poate vorbi despre imunizare pe cale naturală

„Dacă doar 3% dintre aceștia au nevoie de spitalizare, asta înseamnă 250 de internări pe zi doar în capitală peste 1-2 săptămâni. Chiar dacă Omicron se dovedește o gripă cu 1% internări din totalul cazurilor noi la nivel național, tot înseamnă 300+ internări pe zi în următoarele 2 săptămâni și depășirea recordului de internări din valul 4-Delta”, a explicat Octavian Jurma.

În aceste condiții se poate vorbi despre imunizare pe cale naturală, mai spune cercetătorul. „Ăsta da vaccin natural! Totul, absolut totul, depinde acum de pariul făcut de autorități că varianta Omicron în România va fi atât de blândă încât ne-am permis să începem relaxarea înainte de vârful valului 5. Niciodată nu mi-am dorit atât de tare ca autoritățile să aibe dreptate în pariul lor cu viețile noastre”, a precizat Octavian Jurma.

Ceea ce ar fi trebuit sa vina peste 6 luni este deja aici

Ulterior, acesta a mai venit cu o postare.

„Daca tot sunt semne ca ne aflam aproape de varful valului 5-Omicron, e momentul sa ne mutam atentia asupra a ceea ce vine dupa (cele aproape 9,000 de cazuri noi de azi in Bucuresti nu sunt de bun augur) .

Din pacate ceea ce ar fi trebuit sa vina peste 6 luni este deja aici si este o versiune a variantei Omicron. Este deci necesar sa facem putina recapitulare.

Rezumatul e un pic mai tehnic dar am incercat sa il simplific cat mai mult”, a mai scris cercetătorul.

După ce a explicat pe larg variantele de virus, acesta a susținut că în România, săptămâna trecută au fost secvențiate 3 versiuni ale Omicron. „BA.1 cu o pondere în România de aproximativ 70%. BA.1.1 cu o pondere în România de aproximativ 20%. BA.2 cu o pondere în România de aproximativ 1.5%”, a spus el.