Conform Express.co.uk, cei care au împlinit vârsta pensionării trebuie să depună o cerere pentru a-și primi banii. Ei pot face acest lucru cu până la patru luni înainte de a împlini vârsta pensionării, mai exact trebuie să depună cererea completând un formular online pe site-ul Guvernului.

Ce trebuie să facă?

Vor trebui să furnizeze un cod, care, anterior, le-a fost trimis într-o scrisoare de invitație. Actuala pensie de bază completă de stat este de 156,20 lire sterline pe săptămână, în timp ce noua pensie completă de stat este de 203,85 lire sterline pe săptămână.

Cabinetul de la Londra a abandonat recent planurile de creștere a vârstei pensionării la stat pe fondul îngrijorărilor legate de scăderea speranței de viață. IFS a constatat că doar 24% din populația adultă avea 65 de ani sau peste în 2020, dar cifra va crește la 31% în 2050 și la 34% în 2070.

Populația tot mai îmbătrânită a Marii Britanii ar pune o presiune enormă asupra finanțelor publice, de la acoperirea pensiilor până la furnizarea de îngrijiri în cadrul Serviciului Național de Sănătate. Se preconizează că cheltuielile cu pensiile de stat și ajutoarele pentru pensionari vor crește, de la 5,6%, la 9,6% în următorii 50 de ani.

Când se obține pensia de stat?

De obicei, o persoană are nevoie de 35 de ani de contribuții la asigurările naționale (NI) pentru a obține noua pensie de stat completă. Dacă are lacune în dosar, este posibil să nu primească suma completă. De obicei, sunt necesari 30 de ani în fișa asigurărilor naționale a unei persoane pentru a obține pensia de bază de stat completă.

Dacă o persoană atinge vârsta pensionării, dar nu poate obține suma totală, poate lua în considerare amânarea plăților. Britanicii care au atins vârsta pensionării la stat după data de 6 aprilie 2016 vor primi o majorare a pensiei pentru fiecare săptămână în care este amânată, cu condiția să fi fost amânată pentru cel puțin nouă săptămâni.

Cine beneficiază de pensia de stat?

Deși pensia de stat completă a crescut din luna aprilie cu 203,85 lire sterline, autoritățile recunosc că această sumă nu poate fi considerată drept o sursă de venit. De pensia de stat beneficiază persoanele care au contribuit la asigurările sociale de stat, în timp ce pensia ocupațională este achitată facultativ de către angajator.

În Anglia există și „pensia Stakeholder”, care poate fi furnizată de o bancă sau de o altă companie financiară, în schimbul unei taxe. Ca parte a schemei guvernamentale privind pensia, cei cu vârsta de peste 40 de ani ar trebui să-și evalueze în mod regulat situația financiară și planurile de pensionare.

Pentru a beneficia de pensia de stat întreagă trebuie să fi achitat contribuțiile la asigurările sociale timp de 30 de ani. În prezent, această contribuție este de 203,85 lire sterline pe săptămână, dar aceasta depinde de contribuțiile NI (National Insurance contributions). Pentru cei care se întreabă dacă trebuie să economisească și alți bani sau doar să se bazeze pe pensia de stat, răspunsul este clar: economisiți, dacă este posibil.