Pericolul ascuns în buzunar

Telefoanele mobile sau mai nou smartphonurile sunt adevărate bombe pline de microbi pe care le purtăm cu noi peste tot. Fie că îl ţinem în buzunar, în maşină sau chiar la baie, nu există un moment în care să nu îl luăm după noi, fără să ştim cât de mult rău ne poate face, mai ales în aceste vremuri pline de epidemii şi viruşi.

„Smartphonurile pot fi nişte recipienţi al multor microorganisme, deci şi al coronavirusului. Mai bine dezinfectați-vă celularele în fiecare zi şi chiar mai des, dacă aţi fost în spaţii şi locuri unde a fost semnalat un caz de coronavirus. Este foarte cunoscut că 90% dintre persoane, mai ales tinerii, nu curăţă niciodată propriul celular”, a declarat Matteo Bassetti director al Clinicii de boli infecţioase din Genova.

Cum se dezinfectează telefonul

Este foarte simplu de făcut asta, tot ce avem nevoie este o cârpă îmbibată într-un detergen universal. De ţinut minte că alcoolul denaturat (cu un conținut de alcool de 80% procente de masă), nu este un dezinfectant, ci un bacteriostatic, deci nu ucide germenii, ci doar îi usucă temporar. Dacă se doreşte se poate folosi alcool etilic de 70 de grade care elimină complet germenii şi putem folosi din nou celularul fără probleme.