Preşedintele SUA, Barack Obama, a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ocazia Zilei Independenţei ţării.

El subliniază în mesajul său susţinerea Statelor Unite pentru cursul de reformă prin care Republica Moldova s-a angajat să realizeze transformări politice şi economice. "Statele Unite rămân un partener devotat Republicii Moldova în eforturile sale de a deveni membru democratic şi prosper al comunităţii europene", se spune în mesajul lui Barack Obama, potrivit Moldpress.

În finalul mesajului său de felicitare, Barack Obama notează că anul următor cooperarea apropiată dintre cele două ţări va continua pe măsură ce autorităţile de la Chişinău vor munci pentru a le asigura cetăţenilor un viitor promiţător.
Republica Moldova şi-a proclamat independenţa la 27 august 1991, prin votarea de către parlament a Declaraţiei de Independenţă, în momentul în care la Chişinău câteva sute de mii de oameni cereau dezlipirea ţării de fosta Uniune Sovietică.