Obama şi Putin au devenit deja celebri pentru faptul că apar cu privirile reci şi fixe în fotografiile oficiale făcute la summituri sau la întrevederi bilaterale.

Dar, într-un interviu acordat NBC, Obama a oferit asigurări că aparenţele pot fi înşelătoare.

"Adevărul este că, atunci când suntem la reuniuni, avem numeroase schimburi, există, de asemenea, surprinzător de mult umor, precum şi multe concesii dintr-o parte şi din cealaltă", a subliniat el, adăugând că relaţia dintre cei doi lideri nu este deloc "glacială".
 

 "El (Putin) mă tratează întotdeauna cu cel mai mare respect", a insistat Obama, care apreciază că, în pofida divergenţelor din ultimele luni între Casa Albă şi Kremlin, Vladimir Putin înţelege necesitatea de a colabora cu Statele Unite.

"El are, cu siguranţă, un stil al său, destinat opiniei publice, în care îi place (…) să pară oarecum plictisit în timpul discuţiilor comune", a spus preşedintele american.

"Dar, din punctul meu de vedere, este vorba despre un truc politic, pentru a apărea în ţara sa ca un tip dur", a adăugat el.

"Oamenii politici din Statele Unite au un stil diferit. Noi avem tendinţa de a zâmbi uneori", a notat Obama.

Washingtonul şi Moscova s-au plasat recent pe poziţii total opuse în dosarul sirian sau în cazul Edward Snowden, un fost consultant al NSA refugiat în prezent în Rusia.

Sursa: mediafax.ro

Te-ar putea interesa și: