Presedintele Barack Obama a prezentat o evaluare sobra a starii actuale a economiei americane, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a insistat insa ca administratia sa are un plan de “contracarare a crizei pe toate fronturile”.

“A fost nevoie de multi ani si de numeroase gresli pentru a se ajunge aici. Si, de asemenea, va fi nevoie de multe luni si de solutii diferite pentru a iesi din criza. Nu se poate rezolva imediat”, a declarat presedintele Statelor Unite.

“Vom iesi din recesiune, insa avem nevoie de timp, de rabdare si trebuie sa intelegem ca, atunci cand lucram impreuna si fiecare priveste dincolo de interesul de moment, vom reusi”, a mai adaugat Obama.

Acesta a aparat actualul buget, care a fost criticat in mai multe randuri, si a spus ca planul propus este “inseparabil” de strategia privind revenirea economica.

Presedintele american a contrazis, de asemenea, scepticismul unor economisti care s-au indoit de planul sau. “Nu am vazut nicio alternativa propusa de ei”, a concluzionat Obama.

Sursa: CNN