Barack Obama, care are de înfruntat o dificilă luptă electorală în 2012, încearcă prin aceste măsuri şi să-şi refacă imaginea corodată în timpul actualului mandat de problemele sociale legate de crize economică.

Cel mai nou şi cel mai curajos punct din planul anunţat de Obama este reducerea impozitului pe salarii pentru programul de pensii, atât pentru zecile de milioane de angajaţi cât şi pentru angajatori. Acest plan include şi investirea a 105 miliarde de dolari în proiecte publice de construcţii şi reînnoirea bugetului pentru ajutoare de şomaj, în valoare de 50 de miliarde de dolari, pentru cei aproximativ 6 milioane de americani care riscă să-şi piardă asigurarea de şomaj.

De asemenea, preşedintele americana promis că va găsi resursele necesare pentru a plăti acest plan, fără a scufunda şi mai mult Washingtonul în criza datoriilor publice.

‘Acest plan este ceea ce trebuie să facem imediat, Ar trebui să-l susţineţi. Intenţionez să duc mesajul despre acest plan în fiecare colţ al ţării’, a susţinut el.

Această propunere ar putea avea mai degrabă un impact politic şi nu economic, mai notează AP. Barack Obama va avea oricum şanse mici de a trece acest plan prin forul legislativ. Republicanii controlează Camera reprezentanţilor şi pot apela la o serie de întârzieri procedurale repetate pentru a o boca în Senat.
SURSA: Agerpres