O vila noua la cheie, cu living la parter si trei-patru dormitoare la etaj, cu bucatarie si doua-trei bai se inchiriaza, de regula, cu 1.000-1.500 USD pe luna, afirma Raluca Panfilescu, broker imobiliar al firmei Eurisko. „Avem chiar mai multi solicitanti decat oferte, pentru chirii de 1.000-1.500 USD pe luna. Exista insa si proprietari care cer foarte mult: pentru o vila mai mare in Mamaia cineva vrea 10.000 USD pe sezon si nu cred ca va obtine”, adauga Raluca Panfilescu.
Pentru familiile mai mici, care doresc un spatiu mai mic, este bine de stiut ca pretul unui apartament in vila, cu toate facilitatile, este de un milion de lei pe zi sau 300 USD pe luna.
„In pensiuni, camerele pornesc de la 150.000-200.000 lei de persoana, in cele cotate cu o margareta, fara baie in camera si fara televizor si ajung la 20 euro de persoana, pentru camerele cu confort sporit, cu baie, aer conditionat, frigider si alte servicii”, afirma Alina Dospinescu, presedinte al filialei regionale ANTREC. De exemplu, in statiunea 2 Mai, la han, pentru 20 euro pe zi poti folosi si piscina, crama, poti inchiria o barca si, din partea casei, ti se face si masaj.
In afara de ANTREC, in aceasta statiune mai face rezervari si prin-
tr-un dispecerat propriu de cazare, care are pe Internet, la adresa www.vamavecheholidays.ro multe oferte, cu fotografii, preturi si toate facilitatile fiecarei vile sau mini-hotel. „Tarifele pentru o camera cu doua paturi, in sezon, variaza de la caz la caz si incep de la 15 USD pe zi si ajung la 30 USD pe zi, unde se asigura apa calda permanenta, aer conditionat, televizor si frigider. Intentia noastra este de a ridica zona si dorim sa colaboram si cu agentiile de turism din tara si strainatate. Deocamdata suntem la inceput. Se pot face rezervari cu o luna sau o luna si jumatate inainte, dar si cu doua ore, din masina”, declara dispecerul Sorin Radulescu.
Particularii asigura, mai nou, si masa pentru chiriasi. La vila Oana, din statiunea 2 Mai, un pranz si o cina costa intre cinci si opt dolari de persoana, in extrasezon, si zece dolari in sezon. Copii pana la 12 ani au reducere la jumatate.

Tarife la particulari
La mare, se inchiriaza camere, apartamente sau vile intregi,
cu ziua, cu luna sau pe sezon.

Persoana/camera/zi    
            150.000-400.000 lei
Camera/zi        500.000-700.000 lei
Apartament in vila/zi    15-30 USD
Apartament in vila/luna    300 USD
Vila/luna        1.000-1.500 USD