Premierul Viorica Dăncilă a decis numirea fostului director general al Poştei Române, Elena Petraşcu în funcţia de secretar general la Ministerul Transporturilor. 
În ultimul raport al Corpului de Control al Guvernului referitor la activitatea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, perioada supusa controlului 01.01.2013-15.10.2017, document citat de aviation-headlines.ro, este precizat că Elena Petraşcu – înalt funcționar public, respectiv Secretar General în Ministerul Transporturilor a fost remunerată în comitetele din societățile cu care Aeroportul Henri Coandă are contracte de asociere în participațiune!
Deci, Guvernul României a constatat, conform dispoziţiilor articolului 94 alin. (2) lit. c din Legea 161/2013, că Elena Petraşcu este într-o posibilă stare de incompatibilitate. Mai exact, Elena Petraşcu nu avea voie să fie remunerată din unități cu scop lucrativ din sectorul public. 
În prezent, guvernul condus de Viorica Dăncilă o numeşte pe Elena Petraşcu în același minister pe aceeași funcție. Guvernul a întrebat instituţiile abilitate sau a citit raportul  Corpului de Control al Guvernului referitor la activitatea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti înainte de numirea Elenei Petraşcu pe funcţia de secretar general la Ministerul Transporturilor?

În perioada martie-iunie 2014, Elena Petraşcu a ocupat funcţia de secretar general la Ministerul Transporturilor.

Conform CV-ului, Elena Petraşcu ocupat şi funcţia de inspector guvernamental, în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În 2012, Elena Petraşcu a fost numită secretar general al Departamentului Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, condus de Dan Șova.