În această noapte, puţin după ora 03:00, pompierii au fost anunţaţi de existenţa unui incendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, cu puternice degajări de fum pe hol. Două autospeciale de stingere ale IGSU şi un echipaj SMURD s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, pentru stingerea incendiului.

Se pare că totul ar fi pornit de la o saltea de pat care a ars, cauza cea mai probabilă de producere a incendiului fiind fumatul.

În urma incendiului s-a înregistrat şi o victimă: un bărbat în vârstă de 33 de ani a decedat în urma arsurilor şi a intoxicaţie cu fum.

“Au fost evacuaţi 18 pacienți care nu prezentau afecţiuni medicale, iar a 19-a persoană, un bărbat, în vârstă de 33 ani, era semiconștientă și prezenta arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice. A ars o saltea de pat.

La ora 04:00, incendiul a fost lichidat. După efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată la ora 06:00. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul”, spun reprezentanţii ISU Iaşi, potrivit bzi.ro, care publică şi fotografii realizate în interiorul unităţii medicale.

Ce s-a întâmplat la jumătatea lunii noiembrie la Piatra Neamţ?

Pe data de 14 noiembrie 2020, un incendiu puternic a izbucnit în secția ATI pentru pacienții cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, incendiu în care au murit 10 pacienți care erau intubaţi, iar alte 7 persoane au fost rănite grav.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții prinşi în acest incendiu. El se află în prezent în Belgia, unde a suferit deja o primă intervenţie chirurgicală. Conform celor mai noi informații, medicii au reușit să-i refacă piciorul drept, dar acesta mai are nevoie de multe intervenții pentru arsurile numeroase de pe suprafața corpului.

Parchetul General a transmis ulterior, prin intermediul unui comunicat, că cinci dintre victimele incendiului de la Piatra Neamţ nu au putut fi identificate şi s-a dispus o expertiză ADN.