O nouă regulă pentru toți cei care fac nunți! Se aplică de la 1 iunie

Accesul invitaților la nuntă și petrecere ar putea fi condiționat de un test COVID cu rezultat negativ sau de dovada vaccinării. De asemenea, mirii ar putea fi nevoiți să invite o asistentă medicală pentru recoltarea probelor biologice, conform informațiilor transmise de antena3.ro

„Dacă lucrurile vor sta așa, suntem foarte bucuroși. Asta înseamnă că eforturile noastre chiar au dat roade. Are sens ca, pe lângă persoanele vaccinate, care nu sunt suficiente în acest moment, să aibă acces și cei care dovedesc că nu au COVID în ziua evenimentului ori cei care dovedesc că au trecut prin boală.

În ceea ce privește prezența unei asistente medicale, sau a unui cadru medical, este evident că ne asumăm cu toții că acesta nu va fi un an obișnuit, așteptăm normele autorităților privind implementarea efectivă a acestui triaj de la nunți sau evenimente”, a declarat Dora Pătrașcu, organizator nunți.

Cum se vor organiza nunțile și evenimentele de acum încolo?

Deși suntem pe un drum bun, ministrul Sănătății consideră că în acest an va fi nevoie de purtarea măştii de protecţie în spaţii închise. Întrebată cum s-ar putea desfăşura nunţile şi botezurile în acest an, aceasta a declarat că nu vom reveni la evenimentele cu sute de persoane.

„Cred că trebuie să gândim noi, autorităţile, aceste restricţii, aşa încât ele să poată fi acceptabile pentru populaţie. Pentru că degeaba impunem nişte restricţii foarte mari, foarte severe, dacă ele nu sunt respectate. Cred că scopul nostru este să stimulăm populaţia să se vaccineze şi atunci să începem să relaxăm condiţionat de existenţa sau nu a vaccinării în grupul care doreşte să participe la un anumit eveniment”, a explicat Ioana Mihăilă.

„Sunt un pic reţinută şi cred că trebuie să discutăm înainte de a emite un verdict.  Probabil într-un număr restrâns şi cu condiţia vaccinării. Asta ar fi varianta ideală”, a mai spus ministrul.