Dat fiindcă premierul este celebru printre internauți din cauza gafelor interminabile pe care le-a făcut, aceștia abia așteaptă să prindă ocazia în care vor avea „marfă nouă” pentru a crea tot felul de imagini amuzante.

Astfel, Viorica Dăncilă a încurcat „România” cu „economia”, ieșind o expresie amuzantă/

“Între serviciile cu o contribuție importantă la export se regăsesc cele de IT și transport, servicii cu valoare adăugată ridicată. În primele două luni din acest an s-a majorat cu 24% față de primele două luni din 2018. (…).

În luna februarie România s-a plasat pe locul II la nivel european în ceea ce privește lucrările în construcții, un avans mai mare fiind înregistrat doar de Slovenia. Toate acestea sunt date care confirmă măsurile bune pe care Guvernul PSD – ALDE le-a luat și în același timp arată că România românească …economia românească se dezvoltă pe o bază sănătoasă”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern.

Una dintre cele mai recente și penibile gafe ale premierului Dăncilă a fost cea făcută în timpul discursului susținut de premier la împlinirea a 70 de ani a NATO. Viorica Dăncilă a vorbit despre prietenii și vecinii României, enumerând state precum cele din zona baltică, Slovacia și Slovenia, țări cu care România nu se învecinează.

Viorica Dăncilă a spus “aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, în aprilie 2004, alături de ţările vecine şi prietene: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia”.

De asemenea, Viorica Dăncilă s-a mai făcut de râs gafând deși citea discursul de pe o foaie: „participarea semnificativă la operaţiile şi acţiunile Alianţei Nord Atlantice”, a spus aceasta, citată de Fanatik.ro.