Pentru USR PLUS este un moment istoric, a declarat copreşedintele Alianţei, Dacian Cioloş, după anunţarea exit-poll-urilor.

„Aveţi în faţă o nouă forţă politică a României aşa cum am promis, aşa cum împreună cu dumneavoastră, de patru ani de zile, construim acest proiect politic. Astăzi nu pot decât să mulţumesc celor 20.000 de candidaţi USR PLUS care au candidat la primării şi consiliile locale peste tot în ţară”, a spus Cioloş.

Acesta a precizat că va începe o nouă revoluție a guvernării și a prezentat câțiva din viitorii lideri politici ai României și a ținut să îl menționeze în mod special pe Vlad Voiculescu.

„Începem o revoluţie a bunei guvernări. Vă putem prezenta câţiva viitori lideri politici ai României: Nicuşor Dan, Clotilde, Radu, Simona. Menţiune specială pentru Vlad Voiculescu, care a ştiut să facă pasul în lateral şi să intre în echipa cu Nicuşor Dan. E elementul cheie, e diferența de comportament al Alianței USR PLUS față de ceea ce s-a întâmplat în 2016. Altfel, Nicușor Dan putea fi primarul nostru în ultimii 4 ani. E diferența de comportament și de asta vreau să-i mulțumesc lui Vlad și întregii echipe care ne vor demonstra că Bucureștiul poate să fie o capitală europeană a României”, a mai spus Dacian Cioloș.

Totodată, el s-a adresat echipelor din secţiile de votare.

„Rămâneţi pe baricade până în ultimul moment. Voturile încă se numără. Au fost tentative de furt de voturi astăzi, vă rog să fiţi foarte atenţi, pentru că rezultatele se cântăresc până în ultimul moment. Dar un lucru e cert – asistăm pentru Alianţa USR PLUS la un moment istoric”, a punctat el.

Ce arată primele sondaje Exit-poll

Potrivit unui sondaj exit-poll realizat de Sociopol, noul primar general al Capitalei este Nicuşor Dan. El ar fi adunat 45% dintre voturile bucureştenilor şi se situează la mică distanţa în faţa Gabrielei Firea, care ar fi obţinut 44%. Podiumul este completat de Traian Băsescu, care ar fi fost votat de 7% dintre bucureşteni. Ceilalţi candidaţi au obţinut 4% dintre voturi.

Un alt exit-poll, realizat de CURS-Avangarde, indică următoarele rezultate:

Nicuşor Dan – 47,2%
Gabriela Firea – 39%
Traian Băsescu – 8,6%