Într-un interviu acordat BBC, tânăra activistă Greta Thunberg afirmă că oamenii ar trebui să trateze criza ecologică cu aceeaşi atenţie, dar şi forţă cu care au tratat pandemia de coronavirus. Lecţiile învăţate de toate ţările de pe glob în ultimele luni ne vor ajuta să dăm o importanţă similară şi crizei ecologice, o criză majoră cu care se confruntă omenirea, explică Greta Thunberg.

Tânăra de 17 ani consideră că lumea trebuie să „acționeze cu forța necesară” pentru a rezolva problemele ecologice care ameninţă în acest moment Pământul. În schimb, Greta nu consideră că „planurile de recuperare verzi” pot rezolva problema schimbărilor climatice.

„Lumea se află într-un punct de cotitură în ce privește problemele legate de climă și rasism. Nu putem să continuăm să ascundem aceste nedreptăți imense”, a mai declarat adolescenta în cadrul interviului.

Greta Thunberg indică şi care ar fi singurul fel în care putem reduce emisiile de carbon la nivelul la care este necesar pentru a ne salva planeta. Este vorba despre schimbări fundamentale în felul în care ne trăim viețile, începând cu țările dezvoltate. Din păcate, Greta nu crede că liderii politici ai lumii sunt în stare să pună în practică astfel de măsuri dure, scrie digi24.ro.

„Cuvinte precum verde, sustenabil, prietenos cu mediul sau organic sunt astăzi atât de des și de greșit folosite încât au ajuns să fie golite de conținut și de înțeles. Ele pot însemna absolut orice, de la defrișări până la industriile cărnii, aviației sau mașinilor.

Criza ecologică și climatică nu poate fi rezolvată în cadrul sistemelor politice și economice pe care le avem acum”, mai explică Greta Thunberg.