La doar câteva ore după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l dea afară pe șeful CNAIR, Narcis Neaga, o nouă autostrada apare în România. Cei de la Asociația ProInfrastructura au anunțat pe propria pagină de socializare că loturile 3 și 4 ale autostrăzii A1 Lugoj-Deva sunt aproape de a fi inaugurați.

Mai mult, aceștia transmit un mesaj clar pentru cei de la CNAIR. “În sfârșit, loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de inaugurare, la șase ani de la semnarea contractelor (august 2013) și după veritabile epopei cu bâlbe administrative, manipulări, promisiuni fanteziste și probleme tehnice: lilieci, cimitire, halde de steril, rețele de utilități mutate după ani întregi, exproprieri făcute greșit, nerecunoașterea propriilor autorizații de construire, amenințări cu rezilierea, dar și alunecări de teren, refaceri de terasament și asfalt.

La Holdea, capătul de vest al tronsonului Ilia-Holdea, constructorul (Comsa) a așternut deja balastul stabilizat și în scurt timp va pune în operă cele trei straturi de asfalt. Urmează parapetele de protecție, marcajele și indicatoarele rutiere și este gata pentru trafic.

Conform unei surse apropiate proiectului, antreprenorul a solicitat recepția parțială în data de 31 iulie. Cerem INSISTENT responsabililor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să deschidă circulația IMEDIAT ce lucrările o permit, FĂRĂ a aștepta după sectorul vecin. Fiecare zi contează, șoferii riscându-și viața pe drumurile naționale!

Pe lotul 4 mai este de muncă doar în vestitul deal „al liliecilor”, acolo unde constructorul (UMB) a așternut balast stabilizat pe o treime din distanță. Estimăm că șantierul va fi gata de inaugurare cel mai târziu la 15 august”, spun cei de la Pro Infrastructura.

Sursa foto: Pro Infrastructura