Colapsul companiei urmează unui boom suspect care a făcut din președintele companiei unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Acțiunile Hanergy au crescut cu mai mult de 500% în ultimul an, astfel încât chiar și un astfel de declin colosal, preţul este adus înapoi unde a fost, în jurul valorii înregistrate la începutul anului 2015.

Li Hejun, presedintele Hanergy a disputat titlul de cel mai bogat om din China, prin prisma poziției sale, cu Jack Ma, patronul gigantului Alibaba.

În timpul perioadei de creștere a Hanergy au existat zvonuri despre firme chineze supraevaluate. Doar anul trecut, Shanghai Composite Index şi-a dublat de mai mult de două ori valoarea, deşi Hanergy este listată la Hong Kong, mai citim în Business Insider.

Wall Street Journal a pus, de asemnea, la îndoială modelul Hanergy, sugerând că gigantul chinez "îşi construieşte echipamente de producţie a unui model de panouri solare de nişă care sunt fie ineficiente astfel că proiectul a fost abandonat de colegi, ori procesul economic a fost luat prin surprindere."