Documentele datând din iulie 2010 au fost descoperite accidental de un rezident local într-o maşină la mânda a doua, pe care o cumpărase în august 2011 la Leeds (regiunea West Yorkshire).

În plus, acesta a descoperit şi permisul de intrare într-o unitate militară. Toate aceste documente au zăcut circa nouă luni în maşină, proprietarul pretinzând că le-a descoperit recent, în mai 2012, când a scos din portbagaj o anvelopă de rezervă.

Potrivit The Yorkshire Post, care a intrat în posesia acestor documente, pe lista amintită figurează numele a 28 de militari, incluşi în programul de pregătire a lunetiştilor în perioada august -septembrie 2010. Câteva din cele zece unităţi menţionate în informaţiile respective participă la operaţiunile din teatrul de război din Afganistan.

Responsabili din Ministerul britanic al Apărării au specificat în acest context că numai patru sau cinci militari din cei 28 menţionaţi au absolvit cu succes programul de formare a lunetiştilor.

În conformitate cu regulile în vigoare, numele lunetiştilor din armata britanică sunt păstrate în secret din raţiuni de securitate, în eventualitatea unor posibile represalii împotriva acestora sau a familiilor lor din partea inamicului.
Sursa: Agerpres