Compania a început deja cu ridicarea unui ansamblu de case în nordul Bucureştiului, după ce anterior a proiectat peste 3.000 de apartamente în peste zece ansambluri de locuințe și proprietăți private de lux.

Cartierul cu Cireși se află în zona Pipera-Voluntari şi cuprinde 16 case cu șase sau șapte camere. Construcția proiectului a fost demarată în luna iunie a acestui an și va fi finalizată în mai 2019, potrivit arhitecţilor. Cu o valoare a investiției de 2 milioane de euro, proiectul reprezintă primul demers de acest gen al unui birou de arhitectură, prin propria divizie de dezvoltare rezidențială.

„Experiența ne ajută să dezvoltăm un proiect calitativ, cu funcțiuni raționale, după ce anterior am proiectat mai multe ansambluri rezidențiale și case private de lux. Dincolo de interiorul casei, o atenție deosebită am acordat și arhitecturii exterioare și amenajării curților”, a declarat Silviu Mihăilescu, fondatorul biroului de arhitectură SMAA.

Ca urmare a extinderii activității sale, SMAA vizează dezvoltarea unui ansamblu nou de locuințe în fiecare an, astfel că în 2019 a anunţat că va avea loc lansarea unui proiect imobiliar în zona de vest a Bucureștiului.