În ultima perioadă s-au vândut zeci de mii de urne funerare chiar dacă autorităţile au declarat un număr de 81.000 de persoane infectate şi 3000 de decese în toată țara. În acest sens, mai multe Guverne internaţionale au acuzat China că ascunde numărul real al deceselor şi al persoanelor afectate de noul coronavirus, potrivit newsweek.com

Numărul de persoane incinerate

În al patrulea trimestru al anului 2019, crematoriile din zona Wuhan au incinerat 56.007 persoane, de 1,5 de ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2018 şi de 2,2 ori mai mult decât în perioada similară a anului 2017. Populaţia din Wuhan a crescut, însă, cu doar un procent în 2019, conform datelor ONU.

Conform sursei menționate, mai multe fotografii au circulat, pe reţelele sociale chineze cu urne care au ajuns în Zona Wuhan.

Până în momentul de față, nici ambasadorul Chinei în SUA, nici ministrul de Externe chinez nu au dorit să comenteze informaţiile.

Numărul de urne funerare livrate

Mai bine de 2.500 de urne funerare au fost livrate în zona Wuhan doar miercurea trecută în timp ce a doua zi s-a făcut o livrare similară. Potrivit unei agenţii de presă locale, numărul urnelor dintr-o singură casă funerară depăşeşte cu mult numărul oficial al morţilor.

Conform unor estimări neoficiale, numărul morţilor din China ar putea fi în jurul cifrei de 26.000, conform numărului imens de urne funerare.