Epidemiologul Geza Molnar vine cu un scenariu de coșmar. Din miile de persoane aflaate în carantină, cel puțin 700 deintre acestea vor fi diagnosticate pozitiv cu coronavirus.

Scenariu de coșmar pentru România

Specialistul a venit cu un scenariu de coșmar. Geza Molnar spune că numărul cazurilor va exploda pur și simplu în umătoarele ssăptămâni. Mai multe, de Paști va fi un adevărat dezastru. Coronavirus va lovi în toate orașele și satele din România.

“Din cei carantinați, cel puțin 700 pot fi depistați pozitiv în următoarele zile. După Paști, vom avea parte de o nouă creștere. Mă aștept chiar la ruralizarea infecțiilor. Acolo, populația e mai îmbătrânită ca la oraș.  Acolo poate să fie și mai grav. Tinerii merg la sat și pot da foarte ușor COVID-19

ieșirea persoanelor ar fi trebuit să fie de la 8 la 10. Bătrânii sunt victimele infecțiilor. Ei nu răspândesc. Populația tânără răspândește mai mult infecția.

În mediul extern, datorită gravitației picăturile cu virus eliminate prin tuse, strănut și secreție nazală nu supraviețuiesc mai mult de patru ore”, a spus epidemiologul Geza Molnar, în direct la Digi24.