"Plătim salariile prin tragere la sorţi", a spus primarul Gustavo Pueyo pentru un post de radio privat din Buenos Aires, adăugând că "această metodă a fost validată de administraţia primăriei". Un prim grup de 23 de salariaţi, dintr-un total de 92, a fost ales prin tragere la sorţi vineri pentru a beneficia primii de plata salariului, iar luni a fost ales un al doilea grup, a precizat primarul.

Bialet Masse, un orăşel cu 5.000 de locuitori din provincia Cordoba (750 km nord-vest de Buenos Aires), trăieşte din turism. Gustavo Pueyo a explicat că lipsa de fonduri se datora reducerii sumelor alocate periodic de către provincie.

Mai multe provincii argentiniene traversează o perioadă dificilă din cauza încetinirii creşterii economice a ţării, care a scăzut în mai cu 0,5% comparativ cu aceeaşi lună a anului 2011, prima scădere înregistrată după iulie 2009, potrivit statisticilor oficiale.

Creşterea economică din Argentina a fost în medie de 8% din 2003, dar economiştii vorbesc de o cifră mai mică de două ori pentru 2012.
Sursa: Agerpres