Acestea au livrat investitorilor cele mai ridicate randamente din rândul celor 16 acţiuni care intră în structura BET.

Astfel, investitorii Nuclearelectrica au obținut un randament de 53% în primele şapte luni din 2019, evoluţie ajustată cu dividendele plătite de compania de stat.

Pe locul secund în topul celor mai câştigaţi investitori de la bursă sunt cei care au mizat pe acţiunile Petrom, cu un plus de 48,5%, iar podiumul este completat de Purcari, cu un randament de 46,7%.

„În luna iulie creşterile s-au mai temperat comparativ cu iunie, însă avansul din iulie a fost suficient pentru ca indicele BET să depăşească pragul de 9.000 de puncte şi să atingă un maxim al ultimilor 11 ani“, a declarat Simion Tihon, broker la Prime Transaction, pentru Ziarul Financiar.

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a fost în 2017 şi în 2018 cea mai performantă acţiune din structura indicelui principal BET, cu un randament cumulat de circa 110% în aceşti doi ani, ca urmare a rezultatelor financiare cât şi ca urmare a repartizării aproape integrale a rezultatelor nete. SNN s-a detaşat şi în 2019 de restul acţiunilor din structura indicelui BET şi prin urmare poate închide 2019 ca fiind al treilea an la rând ca fiind cea mai performantă acţiu­ne din prima ligă bursieră.