NU poți urca la volan, dacă ai luat anumite medicamente! Ai rezultat pozitiv la DrugTest

DrugTest. NU poți conduce, dacă iei medicamente din clasa benzodiazepinelor. De exemplu, Xanax, Diazepam, Nitrazepam și alte pastile pentru anxietate sau somn.

Medicamentele psihotrope pot da rezultate pozitive la DrugTest și în analizele realizate la unități medicale. De altfel, dacă iei antidepresiv, ieși pozitiv la DrugTest la una-două-trei substanțe. De obicei: amfetamină, metemfetamine și cocaină.

Nu contează dacă ai rețetă medicală. Vei avea dosar penal chiar și așa

„Dacă ești pacient al unui medic psihiatru și ți-a prescris un medicament din clasa benzodiazepinelor (ex. Xanax, Diazepam, Nitrazepam și altele pentru anxietate sau somn) vei ieși pozitiv pe testul de salivă al poliției la clasa de droguri benzodiazepine.

Ulterior vei fi condus la Medicină Legală și vei fi depistat pozitiv și acolo. Nu contează că ai rețetă și recomandare să le iei.

Vei avea dosar penal chiar și așa. Psihiatrul cel mai probabil ți-a recomandat să nu conduci dacă a fost cât de cât corect cu tine și te-a informat, ca și mine acum, complet, dacă a fost 100% etic.

Ideea e că dacă iei vreun medicament din clasa benzodiazepinelor nu ai ce să cauți la volan”, a explicat medicul de familie Corina Popovici pentru Adevărul.

Sfaturi utile pentru șoferii care iau medicamente din clasa benzodiazepinelor

Dacă iei asemenea pastile, află cât timp rămân substanțele interzise în salivă, sânge și urină. În salivă stau cel mai puțin. În sânge stau cel mai mult.

„În salivă stă cel mai puțin, urmat de urină și sânge. Mai lasă o zi-două marjă de eroare având în vedere efectul de cumulare și abia apoi urcă-te la volan. Riști închisoare pentru că nu ai știut și nu ai fost informat corect.

Dacă iei antidepresiv și ești oprit de poliție, cel mai sigur vei ieși pozitiv pe testul poliției la una-două-trei substanțe, de obicei amfetamină, metemfetamine și cocaină. Nu te speria, vei fi dus la Medicină Legală și se va constata că nu ai consumat nimic din toate astea și totul va fi ok. Se numesc rezultate fals-pozitive”, a adăugat medicul respectiv.

Potrivit sursei citate anterior, aparatele Drug Test ale Poliției Rutiere dau rezultate fals-pozitive la consum de droguri. Ele sunt infirmate la analizele de sânge și urină.