De ce nu ar trebui să țineți niciodată ciocolata în frigider. Este foarte sensibilă

Când aceste alimente sunt ținute la temperaturi sau în medii care nu le sunt favorabile, lucrurile se înrăutățesc. Ciocolata este unul din aceste produse care riscă să-și modifice proprietățile dacă ajunge unde nu trebuie, potrivit Mashed.

Ciocolata este foarte sensibilă la efectele adverse ale căldurii persistente și ale altor condiții neprielnice. Transformându-se într-o masă curgătoare la primul semn al unei temperaturi ridicate, ciocolata se poate modifica substanțial și dacă trece prin frigider. Unii experți au sugerat că acest lucru poate face mai mult rău decât bine atunci când vine vorba de ciocolată.

Frigul poate altera gustul ciocolatei, dându-i o aromă fadă

The Sun scrie că păstrarea ciocolatei în frigider, chiar și când afară este caniculă, nu este neapărat cel mai bun lucru pentru ea. Luke Owen Smith, „expert în ciocolată” spune că frigul poate altera gustul ciocolatei, dându-i o aromă fadă. Frigiderul trebuie folosit numai când temperaturile ajung la aproximativ 82 de grade Fahrenheit. Smith recomandă păstrarea ciocolatei într-un loc întunecat și răcoros.

Evitați umezeala și razele soarelui

Se recomandă evitarea umezelii și a razelor soarelui atunci când alegeți un loc pentru păstrarea ciocolatei. Dacă totuși trebuie păstrată la frigider, asigurați-vă că este pusă într-un recipient sigilat, pentru a împiedica pătrunderea umezelii. Dați apoi ciocolatei timp să ajungă la temperatura camerei, înainte de a o mânca pentru a preveni deteriorarea aromei.

Păstrarea ciocolatei în frigider ar putea duce la atragarea unei varietăți de gusturi neașteptate

Experții spun că untul de cacao din ciocolată poate absorbi arome și mirosuri de la alte alimente, ceea ce înseamnă că păstrarea ciocolatei în frigider ar putea duce la atragarea unei varietăți de gusturi neașteptate. De asemenea, textura ciocolatei poate fi afectată de refrigerare, ceea ce duce la modificări ale zahărului din interior, lăsând senzația de gust nisipos.