Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a anunțat, vineri, că cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, a fost respinsă.

„Aș vrea să vă mai surprind cu o cerere. Avem o cerere din partea primăriei Muncipiului București de 677 de milioane de lei”, a precizat ministrul Dezvoltării Ion Ștefan, la începutul sedinței de vineri a Executivului.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a spus că Primăria Capitalei a primit deja 100 de milioane și consideră solicitarea ca fiind o neobrăzare”.

„Primăria București a beneficiat de alocare, din fondul de rezevă al Guvernului, de 100 de miloane și mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea. Nu acceptăm așa ceva sub nicio formă”, a afirmat Ludovic Orban.

Urmează o nouă rectificare bugetară

În plus, premierul a mai anunțat și că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului.

Pe de altă parte, ministrul Dezvoltării susține că prefecturile au solicitat foarte mulți bani până în momentul de față, ceea ce reprezintă o situație foarte gravă.

Premierul Orban i-a transmis ministrului că Guvernul nu are de gând să plăteasc cheltuieli „scoase din burtă” și a atras atenția că nu vrea să vadă pe listă primării care au primit deja bani din alocările acordate de fostul Cabinet PSD.