"Am vorbit foarte mult de ceea ce trebuie să facă un ministru şi am vorbit mai puţin despre ceea ce înseamnă proceduri şi reguli. În momentul în care voi primi votul de învestitură, şi sper să-l primesc în această seară, şi voi ajunge la minister voi reanaliza situaţia de la Roşia Montană. În momentul acesta, nu ştim decât despre dezbaterile publice care au avut loc. Vreau să vă spun foarte clar că decizia în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană va fi o decizie a Guvernului. Priorităţile în domeniul mediului sunt priorităţile stabilite de către cetăţeni, de nevoile României, de respectarea principiului pentru un mediu sănătos.Vom discuta despre Roşia Montană în momentul în care voi ajunge şi voi vedea care este situaţia exactă în cadrul ministerului", a afirmat Plumb.

Tot pe subiectul Roşia Montană, ministrul desemnat al Mediului şi Pădurilor a menţionat, luni, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate, că valorificarea resurselor minerale trebuie să se facă pe baza unor principii europene, a dezvoltării durabile şi în interes naţional.

"Aşa cum am precizat şi în programul de guvernare, când vorbim despre Roşia Montană vorbim despre aurul care există în pământul României, nu despre o companie. Valorificarea resurselor minerale trebuie făcută pe principii europene, pe principiile dezvoltării durabile şi în interes naţional şi în interesul cetăţenilor. Subiectul Roşia Montană va face obiectul unor discuţii transparente cu societatea civilă. Va fi o gestionare în interesul naţional. Eu cred că fiecăruia dintre noi le pasă de ceea ce ce va întâmpla cu copiii noştri şi cu nepoţii noştri în viitor", a subliniat Rovana Plumb.

Ministrul desemnat al Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru preluarea portofoliului MMP.

Validarea a avut loc cu 40 de voturi pentru, opt împotrivă şi şase abţineri.
SURSA: Agerpres