Românii s-au îmbulzit să își comande modelul Dacia Spring. Ei par a fi foarte încântați de primul model electric lansat de producătorul tradițional autohton.

La avalanșa de cereri a contribuit și prețul mic, pentru un astfel de tip de mașină, cu atât mai mult cu cât banii de la stat, oferiți prin programul Rabla, înjumătățesc prețul de fabrică, scrie jurnalistul Vitalie Cojocari pe internet.

Românii s-au îmbulzit să își comande modelul Dacia Spring. Cât costă

”Românii s-au “îmbulzit” astăzi online să facă precomenzi la prima Dacie electrică.

Au fost atât de mulți, că au blocat platforma gândită de producătorul de la Mioveni pentru această ocazie.

La ora 14.00 a fost deschisă lista de precomenzi, iar în acel moment pe site erau deja vreo 6 mii de români.

Platforma nu a rezistat și a picat, lucru anunțat de Dacia pe Facebook.

Totuși, 1500 de norocoși au reușit să lanseze o precomandă în primele 4 ore.

Interesul mare, care a luat prin surprindere și producătorul, se explică prin preț. 18 000 de euro costă mașina electrică Dacia Spring. Cu banii de la stat, prin programul Rabla, prețul se înjumătățește.

Amintesc că prima mașină electrică românească Dacia Spring, concepută în România și asamblată în China, va ajunge la clienți la toamnă, prin Septembrie.”, a scris Vitalie Cojocari sâmbătă pe Facebook.

Primul model electric al Dacia

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver. La aceasta se va adăuga o a patra opţiune, Goji Red.