Rossen Petkov (39 ani ) a fost numit General Manager România & Balcani la 1 octombrie 2012. El coordonează activităţile echipelor locale, precum şi relaţiile cu partenerii locali pentru România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Albania, Kosovo şi Moldova.

Petkov a absolvit Universitatea Tehnică din Sofia, unde a obţinut un master în informatică. El deţine, de asemenea, o diplomă în Executive Business Management de la Wharton Business School.

Petkov s-a alăturat companiei Nokia în 2006, ca Acount Manager pentru Nokia Mobile Phones în Bulgaria. Printre clienţii săi s-au numărat Vodafone, Deutche Telekom, Telenor, precum şi clienţi de distribuţie. Au urmat poziţiile de Country Manager pentru Bulgaria şi apoi General Manager Nokia Balcani – Bulgaria, Serbia, Macedonia, Muntenegro, Albania și Kosovo.

“România este cea mai mare şi mai importantă piaţă din zona mea”, a declarat Petkov, care a insistat că Nokia va continua pe strategia aleasă în urmă cu doi ani şi va colabora strâns cu colegii de la Microsoft România.

Nokia a prezentat azi şi două noi terminale Lumia, 520, denumit cel mai accesibil Lumia şi 720, catalogat drept cel mai social Lumia. Telefoanele vor avea preţuri de 150 de euro, respectiv 240 euro.