Grupul finlandez a precizat că a decis să amâne lansarea modelului E7, programată iniţial a avea loc la finele lui 2010, pentru a asigura ‘cea mai bună experienţă posibilă pentru utilizator’.

Smartphone-ul E7, modelul pe care mizează Nokia pentru a recupera terenul pierdut în faţa iPhone şi Blackberry, este ultimul produs din linia de aparate Communicator lansată de Nokia în anul 1996.

Telefonul funcţionează cu un sistem de operare Symbian-3, este dotat cu un ecran AMOLED şi o tastatură completă şi dispune de un pachet software Office Communicator Mobile, dezvoltat special de Microsoft pentru Nokia. În schimb, aparatul foto este mai puţin performant decât cel care echipează modelul N8.

În ultima perioadă, Nokia a început să fie supusă la presiuni, în condiţiile în care a pierdut teren pe segmentul smartphone în faţa rivalilor Apple şi Google, iar agenţiile de evaluare Standard and Poor’s şi Moody’s au avertizat recent că ar putea retrograda ratingul companiei finlandeze. Oferta slabă de produse pe segmentul telefoanelor mobile inteligente a fost unul dintre principalele motive care în luna septembrie 2010 au determinat Nokia să înlocuiască directorul general Olli-Pekka Kallasvuo cu Stephen Elop, care anterior la lucrat la Microsoft.
SURSA: Agerpres