Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță noi reguli pentru români. Mai exact, acesta a explicat ce se întâmplă în cazul în care cetățenii nu mai găsesc un coș de cumpărături gol la intrarea în magazin.

Potrivit prefectului, în acest caz, cetățenii nu au voie să intre în magazin. Totodată, el a explicat că aceasta este o propunere făcută pentru reducerea aglomerației din magazine. Astfel, în cazul în care propunere va fi aprobată de retaileri, măsura va fi aplicată imediat.

Alin Stoica a explicat și motivul pentru care dorește impunerea unei astfel de măsuri. El a menționat că la un momendat, coșurile se termină, iar odată cu plecare fiecărui client, un coș va fi disponibil pentru altu, această măsură ducând la reducerea aglomerației din magazine.

”În momentul în care magazinul stabilește că numarul optim de clienți pentru a evita agolmerarea este x, atunci folosește x coșuri si le pune la intrare. În momentul în care vin clienții, iau coșurile. La un moment dat, coșurile se tremină. În momentul în care se termină, nu mai au acces clienții în magazin, până în momentul în care încep să iasă. Când ies se eliberează coșul si pe măsura ce se eliberează coșuri pot intra clienți. În felul acesta asiguri acel număr de clienți optim pe magazin, în așa încât să nu se creeze aglomerare”, a declarat prefectul Capitalei, la Antena 3.

Sunt vizate magazinele mici

Totodată, el a subliniat faptul că noua măsură nu este valabilă în cazul hipermarketurilor, ci în cazul magazinelor mici sau a celor medii, care nu își permit să plătească o persoană pentru a număra clienții care intră în magazin.

În acest context, prefectul susține că această propunere este cea mai bună decizie pentru a asigura un număr limitat de clienți. Decizia rămâne însă să fie luată și după ce retailerii își dau cu părerea.

”Este o măsură care este pentru micile magazine, sau magazine medii care nu își permit să plătească un om care să stea să numere clienții și atunci îi eliberăm și pe dumnealor de o sarcină. Nu le dăm o sarcina pecuniară în plus. Asigurăm numărul de clienți. E un exemplu de măsură care ar putea fi luată. Nu e ceva care este stabilit încă. Discutăm cu retailerii și dacă dumnealor consideră că ideea este bună și vor să o aplice, atunci se va aplica”, a mai adăugat prefectul Capitalei.