România trăieşte periculos din cauza valului trei al pandemiei de coronavirus, iar autorităţile continuă să închidă localităţi pe bandă rulantă.

Restricţii dure în Teleorman

Autorităţile din judeţul Teleorman au adoptat, sâmbătă, o hotărâre prin care impun noile restricţii decise de Guvern în şedinţa de joi seară, valabile pentru localităţile care depăşesc rata de infectare de patru la o mie de locuitori. În Teleorman, opt localităţi, inclusiv municipiul Alexandria, depăşesc acest indice de infectare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Teleorman a adoptat, sâmbătă, o hotătâre prin care constată încadrarea în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, respectiv mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5 la 1.000 de locuitori pentru mai multe localităţi ale judeţului.

Acestea sunt: Alexandria (rata de infectare de 4,20 la mie), Băbăiţa (4,29 la mie), Călineşti (5,64 la mie), Fântânele (6,16 la mie), Gratia (5,05 la mie), Mârzăneşti (5,17 la mie) şi Zimnicea (4,55 la mie). Pentru localitatea Liţa, s-a constatat că media infecţiilor cu SARS-CoV-2 este de 8,35 la mia de locuitori.

Restricţiile intră în vigoare în această noapte

În cele opt comune şi oraşe se vor pune în aplicare, începând de duminică, de la ora 0:00, toate măsurile prevăzute de HG nr. 293/2021, cu modificările şi completările ulterioare şi cele stabilite prin HCJSU Teleorman nr. 10/2021.

Astfel, în localităţile cu rata mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5 la 1.000 de locuitori în timpul week-endului – vineri, sâmbătă, duminică – circulaţia va fi permisă doar până la ora 20.00, iar pentru operatorii economici activitatea va fi redusă până la ora 18.00.

În comuna unde incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici funcţionează până la ora 18.00 pe toată durata săptămânii.

Măsurile luate în privinţa celor opt localităţi sunt valabile 14 zile, conform Hotărârii CJSU, iar la finalul acestei perioade datele privind îmbolnăvirile vor fi reevaluate.

Sursa foto INQUAM / Alex Nicodim