Covid-19 sau virusul Sars CoV-2 va fi clasificat ca agent biologic din grupul trei de risc, a doua cea mai periculoasă categorie. În concluzie, statele membre ar trebui să se asigure că angajatorii oferă instrucțiuni scrise și afișează notificări pentru toți lucrătorii expuși la boala COVID-19.

Această informație a fost transmisă într-un un comunicat de presă al Parlamentului European. Decizia Comisiei Europene este adoptată, iar statele membre trebuie să pună în aplicare directiva până pe 24 noiembrie 2020.

Potrivit informațiilor furnizate, mai multe persoane din Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) au formulat o obiecție cu privire la clasificarea de către Comisie a SARS-CoV-2 ca agent biologic al grupului trei de risc, considerând că noul virus ar trebui clasificat în grupul patru de risc, adică cel mai ridicat. Ulterior, pe baza unor garanții suplimentare pentru protejarea sănătăţii angajaţilor, unele dintre grupuri și-au retras obiecția cu privire la clasificarea virusului.