Cosmin Andreica, președinte Sindicatul Polițiștilor Europeni „EUROPOL”, a explicat, sâmbătă seara, la România TV, ce măsuri a luat Poliţia Română pentru găsirea Alexandrei şi Luizei. Recent, Cumpănaşu spunea că fetele sunt căutate de Europol și Interpol, motiv pentru care Alexandra nu ar fi fost declarată încă decedată.

„A 2-a zi după dispariția alexandrei s au dat în urmărire națională și internațională. După darea în urmărire națională fetele au fost date în consemn la frontieră. Şi în momentul de față în bazele noastre sunt persoane dispărute. Toți colegii și forțele de ordine din toate țările sunt în căutarea fetelor și au în evidenţele lor detaliile referitoare la cele 2 fete. La momentul respectiv s-au îndeplinit formalitățile necesare pentru că fetele să fie date în urmărire internațională. Căutările sunt realizate de colegii din teren, de ordine publică, rutieră. Toți au acces la bază și știu ce persoane sunt căutate pe teritoriul României. În momentul în care vorbim de o trecere la frontieră polițiștii trebuie să caute în interiorul mășinii. Mă îndoiesc că nu verifică portbagajul în situația dată”, a declarat preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Europeni EUROPOL la România TV.

Recent, o scrisoare anonimă a răsturnat ancheta din Caracal. Dezvăluirile unui martor din zona Caracalului descriu cum Gheorghe Dincă o fila pe Luiza.

„Vă trimit prezenta anonimă și vreau să vă dau detalii despre nepoata dumneavostră. A fost Dincă de mai multe ori la numitul Arete acasă – fiul lui Nicu Butoi din comuna Radomir. A văzut-o pe Luiza, i-a plăcut cum arată și au pus la cale amândoi să o ia pe Luiza pentru că are doi boșorogi acasă și nu are cine să umble după ea – sunt spusele lui Arete lui Gheorghe Dincă. Au urmărit-o mai multe luni de zile până au luat-o la ocazie”, se arată în scrisoarea respectivă.

Anonimul mai descrie în scrisoare cum ar fi procedat Gheorghe Dincă cu răpirea Luizei. Potrivit martorului din scrisoare, Luiza ar fi fost scoasa din casa prin spatele casei, atunci Dinca nu era acasa. Potrivit anonimului a fost scoasa de fiul lui Dinca şi un amic al acesuia. Este vorba despre un barbat din satul Radomir. După ce a fost scoasa din Caracal, fata a fost mutata din masina fiului lui Dinca, era somnoroasa. Apoi s-au indreptat spre Arad.