Dezvăluirea momentului despre asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe. Autorul atacului, Tetsuya Yamagami, un șomer în vârstă de 41 de ani, cel care a fost identificat ca fiind suspectul care s-a apropiat de Abe și a deschis focul în timpul unui discurs de campanie de vineri, a dezvăluit motivele gestului său.

Mai exact, asasinul susține că ar fi crezut că Shinzo Abe promova un grup religios căruia mama sa i-a făcut o „donație uriașă”.  Menționăm faptul că mama bărbatului arestat pentru uciderea fostului prim-ministru japonez Shinzo Abe este membră a Bisericii Unificării.

Informația a fost confirmată luni dimineață de șeful bisericii din Japonia, conform Reuters. În cadrul dezvăluirile sale, Yamagami le-a declarat polițiștilor că mama sa a rămas fără bani în urma donației, au relatat ziarul Yomiuri și alte media, iar acela ar fi fost momentul care a declanșat totul.

Cine este asasinul lui Shinzo Abe

Ulterior, contactat de reporteri, Tomihiro Tanaka, președintele filialei japoneze a Federației Familiei pentru Pacea Mondială și Unificare, a confirmat într-adevăr că mama lui Yamagami era membră a bisericii. El nu a precizat numele acesteia.

Pe de altă parte, Tanaka a refuzat să comenteze donațiile ei, invocând ancheta în curs a poliției. El a mai adăugat însă că nici fostul premier japonez și nici asasinul acestuia nu erau membri ai bisericii.

În același timp, acesta a mai precizat că Abe nu era consilier al bisericii, însă cu toate acestea, biserica va coopera cu poliția în cadrul anchetei dacă i se va cere acest lucru.

Menționăm faptul că Abe a apărut la un eveniment găzduit de o organizație afiliată la biserică în septembrie anul trecut, unde a ținut un discurs în care a lăudat activitatea filialei în favoarea păcii în peninsula coreeană, potrivit site-ului bisericii.

Legătura dintre mama asasinului și biserica

Referitor la mama lui Yamagami, femeia s-a alăturat pentru prima dată bisericii în jurul anului 1998, dar a încetat să mai frecventeze biserica într-o perioadă cuprinsă între 2009 și 2017, a declarat Tanaka.

Pe de altă parte, în urmă cu aproape trei ani de zile, femeia a decis să restabilează comunicarea cu membrii bisericii, iar în ultima jumătate de an a participat la evenimentele bisericii cu o frecvență de aproximativ o dată pe lună, a spus el.

Menționăm faptul că Biserica Unificării a fost fondată în Coreea de Sud în 1954 de către Sun Myung Moon, un mesia autodeclarat și un anticomunist strident. Instituția a atras atenția presei mondiale pentru nunțile sale în masă, în cadrul cărora căsătorește mii de cupluri odată.