Potrivit acestuia, debitul fluviului a ajuns în acest moment la 11.400 mc/secundă, aproape dublu faţă de media anuală, de 6.700 mc/secundă.

‘Nivelul Dunării la Galaţi se apropie de cota de inundaţie de 600 centimetri, dar este puţin probabil ca acum să se atingă această cotă în condiţiile în care nivelul Dunării ar putea chiar să scadă în următoarele zile, având în vedere că luni la staţia Gruia s-a înregistrat o scădere a cotelor cu 30 centimetri’, a spus Dumitru.

Totuşi, având în vedere codul portocaliu de inundaţii pe Dunăre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi a verificat 20 de agenţi economici de la malul Dunării, fiind vorba despre platforme industriale, precum porturile Port Bazinul Nou, Port Docuri – sau Şantierul Naval.

‘În urma controalelor efectuate de ISU Galaţi s-a constatat că toţi agenţii economici au materiale cu care ar putea construi, la nevoie, diguri de apărare din saci cu nisip şi au planuri de intervenţie în caz de inundaţie’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Cota de inundaţie de 600 centimetri a fost atinsă ultima oară la Galaţi în 2014, când Faleza Inferioară a Dunării a fost inundată, iar în Şantierul Naval s-a construit un dig de apărare din saci cu nisip, pe 40 de metri de-a lungul fluviului pentru ca apa să nu pătrundă în platforma industrială. AGERPRES