Japonezii au cumparat 270.974 de console Nintendo Wii in iunie dar doar 41.628 de PlayStation3 si 17.616 de Microsoft Xbox 360, vanzarile companiei Nintedo depasindu-le de sase ori pe cele inregistrate de Sony si de 16 ori pe cele inregistrate de Microsoft in aceeasi perioada, informeaza CNN.

In ultimele luni diferenta de vanzari dintre Nintendo si Sony a crescut constant, in aprilie vanzandu-se se patru ori mai multe Wii decat PlayStation. In mai, cand Sony vindea o consola, Nintendo vindea cinci.

Totodata, consola portabila DS a celor de la Nintendo se bucura de succes. Nintendo a intrat in topul celor mai importante 10 companii din Japonia dupa a depasit producatorul de electronice Sony ca valoare, informeaza Associated Press. Valoarea companiei a atins 53 de miliarde de dolari, cu un miliard de dolari mai mare decat valoarea Sony Corp., iar Nintendo s-a alaturat unor nume precum Toyota, Honda sau Canon.  

Sony a dominat industria de 30 de miliarde de dolari a jocurilor in ultimii 10 ani cu Play Station si Play Station 2. Consola Play Station 3 nu s-a bucurat de acelasi succes datorita pretului mare si a jocurilor mai putin atractive. Sony spera ca prin lansarea a 380 de noi jocuri anul acesta sa creasca vanzarile.

Sursa: CNN