Compania Lonestar Inventions din statul Texas a intentat un proces companiei japoneze Nintendo acuzand-o ca foloseste o tehnologie brevetata la producerea cipurilor din consolele sale video, informeaza Associated Press.

Potrivit companiei americane, divizia din Statele Unite a producatorului japonez a folosit o tehnologie dezvoltata de Lonestar Investments, care mareste performanta semiconductorilor.

Lonestar Investments a mai dat in judecata la inceputul lunii si companiile Eastman Kodak, Freescale Semiconductor si Agere Systems, pentru incalcarea aceluiasi patent.

 

Nintendo produce consola Wii, care se bucura de un mare succes comparativ cu concurenta sa, consolele PlayStation3 de la Sony si Xbox 360 de la Microsoft. Nintendo a vandut 251.000 de unitati Wii in luna mai in Japonia, in timp ce Sony a vandut 45.000 de Playstation 3. In Statele Unite, consola Nintendo Wii a inregistrat vanzari de 360.000 de unitati in aprilie, Sony a vandut 82.000 de PlayStation 3 iar Microsoft a vandut 174.000 de console Xbox 360.

Sursa: AP 15 Iunie 2007

  

 

Te-ar putea interesa și: