Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, îşi va face testul pentru COVID-19. Precizarea a venit chiar de la noul edil, care a declarat că se va testa în cursul zilei de luni pentru a afla dacă este infectat sau nu cu noul coronavirus.

„În cursul zilei de azi mă testez”, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută luni la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

Luni dimineaţa, premierul Ludovic Orban a solicitat testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv.

Şi Nicuşor Dan a fost în platoul respectivei televiziuni, săptămâna trecută, dar a precizat că nu intră în categoria contacţilor direcţi, scrie Agerpres.

Anunţul venit de la Palatul Victoria

Premierul Ludovic Orban a decis să își întrerupă orice activitate după ce una dintre persoanele alături de care a participat la o emisiune TV săptămâna trecută a fost confirmată pozitiv la testul pentru Covid. Prim-ministrul a întrerupt și întâlnirile fizice programate luni, transmite Guvernul într-un comunicat de presă. Ludovic Orban nu are are simptome specifice infectării cu Covid-19. Cu toate acestea, el a cerut în această dimineață efectuarea unui test la cerere.

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, se arată în comunicatul Guvernului.

Se pare că ar fi vorba despre jurnalistul Silviu Mănăstire, care realizează emisiunea „Dosar de politician” pe B1 TV.

Alte persoane publice care au participat la emisiunea lui Mănăstire după premierul Orban au fost Nicuşor Dan, ministrul Nelu Tătaru, Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, Dan Bucura, candidat independent la Primăria Sectorului 1, şi deputatul PNL Răzvan Prişcă.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea